Informatiebronnen

Hoewel ik lang zonder opzoekwerk tochten heb uitgestippeld moet je toch ergens je informatie halen. Kaarten, boeken, sites, weet ik veel. Een kleine onvolledige greep uit mijn verzameling.

Kaarten

Belgie

Voor m'n wandelingen in de Ardennen kocht ik steeds topgrafische kaarten van de buurt. Die zijn in heel wat winkels te vinden, bevatten zeer veel details. Maar soms had ik tot wel 3 kaarten nodig voor 1 tocht.

 

Frankrijk

Voor de tochten in Frankrijk kocht ik stafkaarten van IGN. Terreinverkenning kon met Google Earth in 3D. Bepaalde plekken waren op die manier erg herkenbaar wat vreemd over kwam.

 

Boeken

Alpen

Trektochten in de Franse Alpen
Zowat het meest gelezen boek om tochten in de Franse Alpen uit te stippelen was toch dit boek. In de loop der jaren moet het ergens verloren zijn geraakt hoewel er nog enkele tochten in stonden die ik graag zou ondernemen.

 

Freedom

Mountaineering, The Freedom of the Hills
Toen tochten over sneeuw en ijs gepland werden vond ik het toch net iets te gevaarlijk om er zomaar op uit te trekken. Dit boek is een 'Must have' voor iedereen die iets hoger wil trekken. Of zich gewoon eens wil verdiepen in de materie.

 

Terug naar boven