Toerbrood
Jaren heb ik gezocht naar passende voeding tijdens een trektocht. De eerste jaren at ik 's middags een warme maaltijd, enkel en alleen omdat ik geen idee had hoe ik al dat brood met beleg kon meenemen. Het ontbijt bleef een probleem. Zowat alles heb ik uitgetest. Tot ik op het internet een recept vond van toerbrood. Hier staat het. Dankzij dit brood kon ik de warme maaltijd 's middags weglaten. Super handig. Het gasvuurtje mocht in de rugzak blijven. Het extra water om te koken had ik niet meer nodig. Ook 's morgens was het probleem opgelost. Het enige nadeel van dit brood is het gewicht. Op de foto zie je de porties. 1 blokje per maaltijd. 2 per dag dus. Goed voor een halve kilo. Wat voor een meerdaagse tocht wel serieus kan oplopen. Een ander nadeel was dat het brood soms redelijk droog was. Tijdens de bereiding voor m'n laatste tocht deed ik er wat extra honig bij. Hierdoor bleef het brood malser en smaakte het ook zoeter. Mmmmm, lekker.